bnner34

Tala Fou

Ua toe fa'afouina faiga fa'aulufale a Initonesia!

Ua fa'atulafonoina e le Malo o Initonesia le Fetuuna'iga o Fefa'ataua'iga Numera 36 o le 2023 i luga o Fa'atauga Fa'aulufale mai ma Laisene Fa'aulufale mai (apis) ina ia fa'amalosia ai le fa'atonutonuina o fefa'ataua'iga mai fafo.

O tulafono faatonutonu o le a aloaia aloaia ia Mati 11, 2024, ma o pisinisi talafeagai o loʻo aʻafia ai e tatau ona faʻalogo i le taimi.

a

1.fa'aulufale mai quota
A maeʻa le fetuunaiga o tulafono fou, e manaʻomia le tele o oloa e talosaga mo le faʻatagaina o le PI.I totonu o tulafono faatonutonu fou, e tatau ona talosaga oloa faaulufale mai faaletausaga mo le faamaoniga o oloa faaulufale mai a le PI.E 15 oloa fou nei:
1. Fualaau masani ma oloa tau soifua maloloina
2. oloa faaeletonika
3. mea teuteu, meaafale sapalai
4. Ie ma isi oloa mae'a
5. Seevae
6. Laei ma mea fa'aoga
7. ato
8. I'emea Batik ma Batik mamanu
9. palasitika mea mata
10. Mea leaga
11. Hydrofluorocarbons
12. O nisi o vaila'au
13. Vale
14. uamea, uamea uamea ma ona mea e maua mai ai
15. Fa'aaogaina oloa ma meafaigaluega

2. Laisene faaulufale mai
Laisene Fa'aulufale mai (API) ose mana'oga fa'atulafonoina a le malo Initonesia mo atina'e o lo'o fa'aulufale mai oloa i totonu o Initonesia, ma fa'atapula'a i oloa e fa'atagaina e le laisene fa'aulufale mai pisinisi.

E lua ituaiga o laisene fa'aulufale mai i Initonesia, e ta'ua o le General Import License (API-U) ma le Manufacturer Import License (API-P).O le tulafono faatonutonu fou e faʻalauteleina ai le faʻatauga o le laisene a le kamupani gaosi oloa (API-P) e ala i le faʻaopoopoina o ituaiga faʻatau oloa mai fafo.
1. Fa'asili mea mata po'o mea fesoasoani

2. O oloa tetele i se setete fou i le taimi na amata ai ona fa'aulufale mai ma fa'aaogaina e le kamupani mo le le sili atu i le lua tausaga

3. mo su'ega maketi po'o le mae'a ona fa'atau atu auaunaga ma isi sapalai o oloa mae'a

4. O oloa fa'atau atu pe fa'aliliuina e lē o lo'o umia le laisene pisinisi fa'agaioiga suau'u ma kesi po'o lē o lo'o umia le laisene pisinisi tau fefa'ataua'iga suau'u ma kesi.

E le gata i lea, o le tulafono fou o loʻo faʻamaonia ai e naʻo le ofisa autu o se kamupani e mafai ona talosaga ma umia se laisene mai fafo (API);E na'o le fa'atagaina o se lala e umia se laisene mai fafo (API) pe afai o lo'o fa'atinoina galuega fa'apisinisi e pei o le ofisa autu.

2.isi alamanuia
O faiga faʻavae tau fefaʻatauaʻiga a Initonesia i le 2024 o le a faʻafouina ma fetuunai i pisinisi eseese e pei o mea teuteu, mining ma taavale eletise.

Mai Oketopa 17, 2024, Initonesia o le a faʻatinoina tulafono faʻamaonia halal mo meaʻai ma meainu.
Mai Oketopa 17, 2026, Vasega A masini faʻafomaʻi, e aofia ai vailaʻau faʻaleaganuʻu, mea teuteu, vailaʻau vailaʻau ma oloa faʻasolosolo faʻasolosolo, faʻapea foʻi ma lavalava, meafale ma sapalai o le ofisa, o le a aofia i le lautele o le faʻamaonia halal.

Alamanuia taavale eletise o se oloa lauiloa i Initonesia i tausaga talu ai nei, o le malo Initonesia ina ia mafai ona faatosina mai le tele o tupe teufaafaigaluega mai fafo e ulufale atu, na faalauiloa ai foi se faiga faavae tau tupe.
E tusa ai ma tulafono faatonutonu, o pisinisi mama eletise talafeagai e tuusaunoaina mai le totogiina o tiute mai fafo.Afai o le ta'avale eletise mama o se ta'avale fa'aulufale mai, o le a tauaveina e le malo le lafoga fa'atau taugata i le fa'atauga;I tulaga o ituaiga fa'aulufale mai fa'apotopoto, o le a totogi e le malo le lafoga fa'atau i oloa taugata i le taimi o le fa'aulufale mai.

I tausaga talu ai nei, na faia ai e le malo o Initonesia se faasologa o faiga e taofiofia ai le auina atu i fafo o minerale e pei o le nickel, bauxite ma le apa ina ia mafai ai ona faʻamalosia le atinaʻeina o fale gaosi oloa.O lo'o iai fo'i fuafuaga e fa'asa le auina atu i fafo o 'oa i le 2024.

e


Taimi meli: Mati-05-2024