bnner34

Tala Fou

Ua fa'amama e Initonesia tapu'a atopa'u a le tagata lava ia e fa'ateleina ai le fa'afaigofieina o Fefa'ataua'iga

Talu ai nei, na faia ai e le malo Initonesia se laasaga taua i le faʻalauiloaina o le tamaoaiga o le atunuʻu ma faʻafaigofie fefaʻatauaʻiga i fafo.E tusa ai ma Tulafono Faatonutonu a le Matagaluega o Fefaatauaiga Numera 7 o le 2024, ua aveese aloaia e Initonesia tapulaa i luga o atopaʻu a le tagata lava ia mo tagata malaga mai.O lenei suiga ua suia ai le Tulafono Faatonutonu Fefa'ataua'iga Numera 36 o le 2023. O le tulafono fou e fa'atatau i le fa'afaigofieina o le kiliaina o tiute, ma fa'afaigofie ai tagata femalagaa'i ma pisinisi.

img (2)

O se tasi o itu taua o lenei fetuunaiga o tulafono faatonutonu o lenaO mea totino e aumai i totonu o le atunuu, pe fou pe faʻaaoga, ua mafai nei ona aumai fua e aunoa ma se popolega i faʻatapulaʻa muamua poʻo mataupu tau lafoga.O lona uiga o mea totino a tagata femalagaa'i, e aofia ai lavalava, tusi, masini faaeletonika, ma isi mea, ua le toe noatia i le aofa'i po'o le tau fa'atapula'aina.Ae ui i lea, e taua le matauina o lena meao mea fa'asaina e tusa ai ma tulafono a le kamupani va'alele e le mafai lava ona aumai i luga o le va'a, ma e tumau pea le siakiina o le puipuiga.

Fa'amatalaga mo uta oloa fa'apisinisi

Mo oloa fa'apisinisi e aumai i totonu o atopa'u, o tulafono fou o lo'o fa'ama'oti manino ai tulaga e tatau ona mulimulita'ia.Afai e ave e tagata malaga ni oloa mo faamoemoega faapisinisi, o nei mea o le a noatia i tulafono masani o oloa faaulufale mai ma tiute.E aofia ai:

1. Tiute Tiute: O le tiute masani o le tiute o le 10% o le a faʻaaogaina i oloa faʻapisinisi.

2. Fa'aulufale mai VAT: Fa'aulufale mai tau-faaopoopo lafoga (VAT) o le 11% o le a totogi.

3. Lafoga o Tupe Fa'aulufale mai: O le lafoga o tupe maua mai fafo mai le 2.5% i le 7.5% o le a fa'ae'eina, e fa'atatau i le ituaiga ma le tau o oloa.

img (1)

O tulafono faatonutonu fou o loʻo taʻua patino ai le faʻamalieina o faiga faʻavae mo oloa faʻatau oloa.Aemaise lava, o mea mataʻutia e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o falaoamata, fale teuteu, oloa lubricant, ma faʻataʻitaʻiga o oloa ie ma seevae e mafai nei ona faigofie ona ulufale atu i maketi Initonesia.Ose fa'amanuiaga taua lea mo kamupani i totonu o nei alamanuia, e fesoasoani ia i latou e maua ai le lautele lautele o punaoa ma faʻamalieina a latou gaioiga gaosiga.

E le gata i nei suiga, o lo o tumau pea isi aiaiga e pei ona i ai i le Tulafono Faatonutonu o Fefaatauaiga Numera 36. mea fa'aeletonika, mea teuteu, 'ie ma seevae, ato, meata'alo, ma u'ameao lo'o mana'omia pea ni fa'atauga talafeagai ma mana'oga o asiasiga.

img (3)

Taimi meli: Me-24-2024